Andreas Heen Haaland-Carlsen ny sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen

Andreas Heen Haaland-Carlsen (43) er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen. Han kommer fra stillingen som sjefredaktør i Aller X – med merkevarene Sol og Kode24.

De siste syv årene har Haaland-Carlsen hatt flere lederstillinger i Aller Media. Han har også bakgrunn som digitalredaktør/utviklingsredaktør i Drammens Tidende, samt ulike roller hos Egmont Publishing.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått ansatt Andreas Haaland-Carlsen som ny sjefredaktør og administrerende direktør, sier styreleder Per Magne Tveiten i Dagsavisen.

- Haaland-Carlsen har tung redaksjonell erfaring, han kan vise til bra resultater på digital vekst og han har vist gode lederegenskaper. Vi mener Haaland-Carlsen har de beste forutsetninger for å lede Dagsavisen gjennom en tid med store endringer og muligheter.

- Det er en ære å få lede avisa for venstresiden i hele Norge framover. Dagsavisen har en stolt historie, en dyktig redaksjon og avisa er viktig for veldig mange.

- Målet mitt er at Dagsavisen skal være en tydelig avis som engasjerer leserne med sterke historier hvor vi viser fram konsekvenser av endringer som foregår rundt oss. Jeg er imponert over måten avisa jobber med kommentar, analyse og bakgrunnsstoff. Og ikke minst at Dagsavisen er en folkelig avis. Det gjør den bare enda mer viktig, sier Haaland-Carlsen.

Tiltredelsestidspunkt for Andreas Haaland-Carlsen er enda ikke klart.