-Vi skal sørge for at jorunalistikken vinner kampen om folks tid

Konsernet samler utviklingsavdelingene fra Mediaconnect og Mentor Medier, og danner et nytt selskap for å lage ny, ledende teknologi for mediebransjen. Det nye selskapet vil få ca. 20 ansatte.

- Ved å samle våre ressurser i et sterkt miljø med en felles strategi, har vi som mål å skape et ledende miljø for medieteknologi med særlig vekt på abonnement, brukerbetaling og gode brukeropplevelser, sier Per Magne Tveiten som er konsernsjef i Mentor Medier.

- Vår ambisjon er å levere de beste tjenestene både til våre egne aviser og alle våre eksisterende og fremtidige samarbeidspartnere.

Nytt fagmiljø

Leder for det nye selskapet blir CPO i Mentor Medier Francis Lundh, med fortid fra Schibsted News Media og VG.

- Journalistikk trenger de aller beste forutsetninger for å lykkes, og her er teknologi helt essensielt. Om kvalitetsgapet mellom redaktørstyrte medier, og de andre appene man har på telefonen blir for stort, vil mediene tape. Det skal vi forhindre, sier Lundh.

Mentor Medier har det siste året ansatt utviklingsledere med fortid fra VG, Schibsted og Aller og har byttet ut eksterne konsulenter med faste utviklere, også de med fortid fra selskaper som Schibsted, Vipps og Tidal.

- Vi vil sørge for at journalistikken i stadig større grad vinner kampen om folks tid når de surfer på telefonen, og vi vil at det å betale for journalistikk skal være så enkelt som overhodet mulig, sier Lundh, og trekker særlig frem abonnementssystem, kjøpsløp, innlogging og nyhetsapper som områder de satser særlig på.

Kundekontakt, support og kundeservice

Lundh sier de allerede er i samtaler om flere partnerskap og avtaler, samtidig som de håper dette nye grepet også vil styrke Mentor Mediers egne publikasjoner.

Mediaconnect har en sterk posisjon både i det norske og svenske markedet, og det er til sammen 120 aviser og magasiner som benytter Connect i sin abonnementshåndtering. Endringen som nå gjøres vil styrke utviklingstakten på disse løsningene. 

Mediaconnect spisser fremover sitt fokus på kundekontakt, support og kundeservice, i tett samarbeid med det nye tech-selskapet.

- Arbeidet med å etablere digitale lesevaner skaper nye behov hos utgivere, og et utvidet kompetansemiljø vil styrke vår verdiskaping for kunder, sier administrerende direktør Gisle Høvik.

Begge selskapene kommer til å sitte i samme lokaler og samarbeide for å lage best mulig digitale produkter for bransjen.

Navnet på det nye selskapet vil offentliggjøres senere, og styreleder vil bli konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten. 

Kontaktpersoner: 

Per Magne Tveiten - 913 75 952

Francis Lundh - 971 86 097

Gisle Høvik - 928 15 031