Berit B. Njarga er ansatt som ny daglig leder/ansvarlig redaktør for Klar Tale. Hun overtar rollen etter Gøril Huse, som meldte overgang til Watch Media tidligere i år.

Berit har lang erfaring fra bransjen og har jobbet mange år i DinSide.no/Dagbladet. Hun kommer fra stilling som ansvarlig redaktør for Vi.no.

–        Berit er en person som har god forståelse for oppdraget, med lidenskap for prosjektet. Hun har kompetansen, perspektivet og innstillingen som vi har sett etter, uttaler styreleder Trude Greni.

Redaksjonen i Klar Tale er veldig glad for å få Berit med på laget.

–        Hun kommer til å være en stor styrke for oss, og vi er sikre på at hun vil bidra sterkt til å utvikle Klar Tale videre på alle plattformer, sier konstituert redaktør Karin Flølo, som til vanlig er reportasjeleder.

–        Berit har et stort hjerte for målgruppene våre. Redaktøren i Klar Tale har en svært viktig rolle i samfunnet, og Berit kommer til å passe perfekt inn i denne rollen. Det er tusenvis der ute som har nytte av nyheter formidlet på et språk som er lettere å lese, sier Flølo.

Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis. Den gis ut av Lettlest Media i Mentor Medier på oppdrag for Stiftelsen Klar Tale. 

-        Jeg er veldig takknemlig for å kunne ta over rollen som daglig leder og ansvarlig redaktør for KlarTale. Klar Tale har et viktig samfunnsoppdrag som jeg brenner for personlig. Jeg gleder meg til å lede arbeidet videre med å gi leserne tilgang på nyheter uansett språkferdigheter, og til å komme i gang sammen med en motivert redaksjon. Forhåpentlig kan jeg bidra til at vi når enda flere lesere som har behov forlettlest og aktuell nyhetsformidling, sier Berit Njarga.