Selskapsstruktur Mentor Medier

Avisen Vårt Land as
Vårt Land er en riksdekkende kristen dagsavis som utkommer i Oslo. Den ble etablert i 1945. I dag er avisen også ansvarlig for nettavisen vl.no og verdidebatt.no
Vårt Land skal være «en uavhengig avis for mennesker som ønsker å lese om det vesentligste som skjer, og om troens rolle i dette. Avisen skal forvalte kristen tro og tanke, og bidra til at dette får prege samfunnet og menneskers liv og valg».
Vårt Land eies 100% av Mentor Medier.

Dagsavisen as
Dagsavisen er en uavhengig morgenavis som blir utgitt i Oslo. Avisen ble første gang utgitt under navnet Vort Arbeide i 1884 og fikk senere navnet Arbeiderbladet. Avisen er verdimessig forankret i arbeiderbeveglesens idéer om frihet, demokrati og likeverd.
Dagsavisen er også ansvarlig for nettstedet dagsavisen.no og nyemeninger.no
Dagsavisen eies av Mentor Medier (66%) og Stiftelsen Dagsavisen (32%). Dagsavisen har 105.000 daglige lesere. Dagsavisen.no leses av 70.000 daglig.

TVguiden Programbladet as
Programbladet as utgir TV-Guiden Programbladet som er Norges eldste TV- og radiomagasin med programoversikt for over 100 TV- og radiokanaler.
Programbladet eies 100% av Mentor Medier.

Lettlest Media as
Lettlest Media utgir Klar Tale. Norges eneste lettleste nyhetsavis produseres på vegne av Stiftelsen Klar Tale. Større skrift og enkelt språk gjør avisen lettere å lese enn andre aviser. Klar Tale kommer ut hver torsdag som papirutgave, som lydavis på CD og podcast, og som punktskriftutgave. Lettlest Media drifter også nettsiden klartale.no
Selskapet eies 100% av Mentor Medier.

Swedmedia ab
Swedmedia ab består av avisen Dagen, bokforlaget Libris og datingtjenesten Solid Love. Fra og med november 2010 eies selskapet 100% av Mentor Medier as.

Mediaconnect as
Mediaconnect skiftet navn i forbindelse med at selskapene Distribusjonssentralen og Milanex fusjonerte i januar 2008.
Distribusjonssentralen ble etablert i 1952, og har lang og solid erfaring i mediebransjen, både innen distribusjon/transport av aviser og blader, og utvikling/drift av opplagssystemer. Milanex ble etablert i 1996, og har spesialisert seg på utvikling og drift av abonnementsløsninger, først og fremst mot blad- og forlagsbransjen. Sammen står selskapene meget sterkt, og har en unik kompetanse innenfor dens kjerneområder.
Mediaconnect har 43 ansatte. I tillegg er det i overkant av 40 samarbeidspartnere innen transport.
Mentor Medier as har en eierandel på 91,1%, øvrige eiere er ansatte og styremedlemmer i selskapet.

Medieservice as
Medieservice as ble etablert i 2009 og tilbyr følgende driftstjenester:
Regnskap
Lønn
IKT
Kantine/drift
Kundesenter
Selskapet eies 100% av Mentor Medier as.

Universum as

Universum er landets ledende leverandør av radio- og TV-stoff i form av ferdige sider eller tekst-filer. Universum ble etablert i 1988 og i 2003 fusjonerte selskapet med radio- og TV-delen av NTB Pluss.

Mentor Medier as eier 35% av selskapet, og NTB eier 50,1%, Sveinung Håøy eier 9,9% og Media Consulting 5%.