NTB har kjøpt Mentor Mediers aksjepost på 49,9 prosent i Universum AS og eier nå 100 prosent av aksjene i selskapet.

– Det er strategisk viktig for NTB å få full kontroll på selskapet. Ferdige produserte programoversikter for papir og digitale formater er kjernevirksomhet for et nyhetsbyrå. Universum leverer en lang rekke formater og digitale tjenester til mediene og TVleverandørene og er i forkant av utviklingen mot et stadig mer avansert og personifisert digitalt innhold, sier sjefredaktør/adm.direktør Pål Bjerketvedt.

Han legger til at NTB parallelt med aktiviteten i Universum har utviklet tjenester for ferdigsider/skreddersøm på papir og digitale formater. Et heleid Universum styrker denne strategiske ambisjonen.

NTB har eid Universum sammen med Mentor Medier siden sammenslåingen av TVredaksjonen i NTB Pluss og konkurrenten Universum i 2003. De første årene hadde også gründeren i selskapet en aksjepost.

– Universum har hatt en meget god utvikling siden etableringen, og samarbeidet med NTB på eiersiden har vært veldig bra. Eierskapet i selskapet har begrenset strategisk betydning for oss nå, og vi har derfor valgt å selge vår aksjepost når vi har fått til en fornuftig avtale, sier konsernsjef i Mentor Medier Per Magne Tveiten.

Universum omsetter for drøyt 22 millioner kroner i 2015 og har 13 ansatte.

For spørsmål, ta kontakt:

Pål Bjerketvedt
Sjefredaktør/adm.direktør NTB
pb@ntb.no
Mobil 93219339

Per Magne Tveiten
Konsernsjef Mentor Medier
Per.Magne.Tveiten@mentormedier.no
Mobil 91375952