Åshild Mathisen (41) er ansatt som ny sjefredaktør / administrerende direktør i Vårt Land. Hun kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i NRK. Mathisen har bakgrunn som utviklingsredaktør i Vårt Land, kommentator i aviser som VG, DN og Morgenbladet. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått en visjonær leder i denne rollen, sier Per Magne Tveiten, styreleder i Vårt Land. Åshild Mathisen har en bred redaksjonell erfaring og har svært god kjennskap til vårt marked. Mediebransjen står overfor store endringer, og vi mener at Mathisen har de beste forutsetninger for å lede Vårt Land inn i en ny tid.

– Vårt Land er et avisprosjekt jeg er glad i, og tror det er stor bruk for fremover, sier Åshild Mathisen. Mitt mål er at vi skal være best på å undersøke, forklare og debattere brytningene mellom tro og samfunn. Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis i mediefloraen, men med et bredt samfunnsprosjekt – og på alle plattformer. Vi skal være en raus møteplass for mangfoldet av kristne, og for hele tros- og livssyns-Norge. Vårt Land skal også bringe viktige religionsdebatter inn i offentligheten.

Åshild Mathisen tiltrer stillingen i Vårt Land 1. mai 2016.

 

Kontaktpersoner:

Sjefredaktør / administrerende direktør: Åshild Mathisen 930 27 788

Konsernsjef Mentor Medier / styreleder Vårt Land: Per Magne Tveiten, telefon: 913 75 952

ashild_077

Foto: Åsa Maria Mikkelsen